dimecres, 20 de novembre de 2019

Sortida a la Pedrera

El passat divendres 8 de novembre, els alumnes de cicle superior vam anar a la Pedrera a Barcelona.

Primer vam anar amb autobús fins a Barcelona, on vam esmorzar allà davant de la Pedrera. Després vam entrar a dins, on un guia ens va explicar moltes coses de la casa, com per exemple que la va demanar construir la família Milà i per això el seu nom oficial és casa Milà; que és una obra d'Antoni Gaudí; que va ser el primer edifici que va tenir un ascensor (que tardava set minuts a arribar fins a dalt!) i un pàrquing subterrani;  que en Gaudí es va inspirar en les formes de la natura per crear l'edifici...

Durant la visita vam pujar al terrat, que estava molt amunt i alguns teníem por de caure, però les vistes eren impressionants. Del terrat ens va sorprendre les xemeneies, que tenien forma de soldats i les pujades i baixades seguint les formes de les muntanyes. Per decorar el terrat, en Gaudí va reciclar ampolles verdes de cava per fer un mosaic.

Un cop vam tornar a dins, ens van ensenyar una maqueta de tot l'edifici on podíem veure totes les formes que tenia i vam passar per una sala sota el terrat que simbolitzava les costelles d'un drac, on els arcs eren les costelles d'aquest animal imaginari. A més a més, vam poder veure marques de dits a les rajoles, que els constructors deixaven com a firma de la seva participació en la construcció de la casa.

Quan vam acabar la visita vam realitzar una activitat relacionada amb la història de la casa. En aquesta activitat, teníem unes caixes amb objectes antics, com per exemple perfumeres, miralls, rosaris... que els havíem de relacionar amb els seus noms. Després vam canviar les caixes i al seu interior imatges d'elements de la casa i objectes de la natura, els quals havíem de relacionar per veure en què es va inspirar en Gaudí. Per últim, ens van ensenyar com construïen els arcs cadenaris, els quals van utilitzar per fer les golfes.

L'excursió ens va agradar molt, vam poder descobrir moltes coses d'aquesta casa tan típica de Barcelona i poder veure'n els secrets. Esperem poder tornar a fer una altra excursió tan interessant com aquesta.

Aquí us deixem algunes fotos de la sortida:


 ProvaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.